HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) Gólya (3) gólya (2) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

Grundk3rt Klub összefoglaló: Mi fán terem a közösségi kert?

2016.03.16. 13:45 kingha

Az elmúlt években egyre többet hallani a városi kertészkedésről és a saját termesztésű zöldségek okozta örömökről. De miről is szól tulajdonképpen egy közösségi kert? Az este folyamán tapasztalt és aktív kertészekkel beszélgettünk a közösségi kertek céljáról, hasznáról, mindennapi működéséről és közösségteremtő szerepéről. 

Vendégeink voltak: 
Bétánné Szabó Anikó – Leonardo Kert
Cserhalmi Marcell – Zug Kert
Erős Ádám – Zengő Kert
Kling Ferenc Gibbon – Grundkert

Takács Viki beszámolója a beszélgetésről

Kicsit megkésve, de annál nagyobb lelkesedéssel szeretnék beszámolni Nektek arról a februárban tartott beszélgetésről, melyen négy fővárosi közösségi kert egy-egy kulcsfiguráját láttuk vendégül.

A témaválasztás ötletét az adta, hogy 2016-ra a szinte követhetetlenné vált hány közösségi kert van Budapesten, arról pedig még kevesebbet tudunk, hogy kinek mivel telnek a mindennapjai. Kíváncsi természetű kertészek lévén ezért arra gondoltunk, meghívjuk az általunk kicsit közelebbről ismert kereteket, hogy meséljenek az életükről, működésükről.

A beszélgetés során olyan, a közösségi kertek élete szempontjából releváns kérdéseket jártunk végig, mint a konfliktuskezelés, aktivizálás, a közösségi élet szervezése, vagy épp a helyi hatalommal való kapcsolat szerepe.  

A találkozás pedig tanulságos és időszerű volt. A vendégek nyitottságának és őszinteségének köszönhetően a sok hasonlóság mellett felszínre kerültek azok az apró különbségek is, melyek nem csak színesítik a közösségi kertek világát, hanem az egymástól tanulás lehetőségét is előre vetítik.

Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy mostanra mindenkiben megérlelődött a kapcsolatépítés, az együttműködés gondolata. Talán már nincs is olyan messze a közösségi kertek éjszakája, vagy egy közösségi napaszaló készítő dzsembori.

[Szerkesztői megjegyzés] És ne feledjétek - a Közösségi Kert 

grund_1.jpg

A teremtés öröme 

grund_2.jpg

Olykor kemény fizikai munka - aminek nem látjuk a végét 

grund_3.jpg

Öröm - az első termések fölött  

grund_4.jpg

Ünnep - barátokkal, ismerősökkel és ismeretlenekkel 

grund_5.jpg

és közösség - hidegben, esőben, napsütésben... akkor is, ha bontunk... és akkor is, ha építünk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: esemény klub beszélgetés közösségi kertek Gólya

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr688487040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása