HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

Mese a Grundk3rt 2015-ös évéről

2015.10.15. 09:27 kingha

Egyre jobban ránk-szomorodik az őszi időjárás, a kert hideg, sáros, meg barátságtalan, így alábbhagyott a sürgölődési kedv. De hiszem, hogy minden reggel, amikor kinézünk az ablakon - ott munkálnak bennünk a nyár történései, a "közösen megcsináltuk" lélekmelegítő érzése, és a tudat, hogy bármennyire lehetetlennek tűntek helyzetek, problémák - valahogy mindig felülkerekedtünk a nehézségeken.

A legkeményebb kontinenseken csak a legkeményebb pionírok maradtak meg - hát valahogy így vagyunk mi is. Nincs víz? Megoldjuk. Valahogy. Az sem számít ha a legmeghökkentőbb megoldásokat kell elővenni - a "vízes" hivatalban, a kérések megfogalmazásában, és a megbeszéléseken. Talán annyi a leheletnyi "szuper erőnk", hogy nem félünk álmodni, majd nem félünk odamenni és kimondani-kérni-javasolni. 

Következzen képekben a 2015-ös év története - köszönet érte Takács Vikinek.

g1.jpg

Minden egy újabb költözéssel indult...

g2.jpg

Ami elől persze nem hátráltunk meg, és ...

g3.jpg

letettük az alapköveket. Ezzel pedig kezdetét is vette egy igazi kihívás cunami.

g4.jpg

Először is, sürgősen szereznünk kellett egy faházat, hogy legyen hová tenni a kincseinket. Ezért lebontottuk ezt itt Diósdon,

g5.jpg

majd újjáépítettük

g7.jpg

a VIII. kerületben.

g8.jpg

Ekkor még azt hittük, minden megtakarított pénzünket a kútfúrásra költjük, ezért kocsira raktuk és elszállítottuk ezt a rengeteg felajánlott gombakomposztot, hogy legyen mivel táplálni a növényeinket.

g9.jpg

A kútfúró azonban elérhető mélységben semmit sem talált, így vagy másfél hónapon keresztül csak a legelvetemültebb kertészek próbálkoztak az ültetéssel.

g10.jpg

És közben rátaláltak egy vadméhekből álló famíliára is, akikkel kapcsolatban arra az elhatározásra jutottunk, hogy

g11.jpg

füstölés helyett inkább integráljuk őket a közösségbe.

g12.jpg

De még mindig nagy volt a kupi.

g13.jpg

Attól sem lett sokkal kisebb, hogy a Gólya pincéjében raktározott holmijainkat elcipeltük az Apáthy utcába.

g14.jpg

Ezt kizárólag némi ünnepléssel lehetett kibírni.

g15.jpg

Az esküvőkről már nem is beszélve, de az maradjon a mi titkunk.

g16.jpg

Ez már a nyár közepe, még mindig víz nélkül.

g17.jpg

Ugye milyen hihetetlen? Pedig az emberi akarat csodákra is képes ...

g18.jpg

Ennek szellemében nekifogtunk komposztálót, meg

g19.jpg

magaságyásokat építeni, és egyszercsak

g20.jpg

tádááám - megérkezett a Vízművek engedélye, és a hazai kerttörténetben elsőként használatba vehettünk egy tűzcsapot!

g21.jpg

Nyár végére aztán minden összeállt, így nem maradhatott el az újabb örömünnep. Ezúttal a velünk kertészkedő Menedék Egyesület is besegített.

g22.jpg

Ez pedig itt a jelenünk. Ha eljutottál a mesében idáig, egyrészt köszönjük a figyelmed, másrészt pedig kívánjuk, hogy a te vágyaid is legalább ilyen sikerrel valósuljanak meg! 

és folyt. köv. - akár a sorozatos filmekben. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés programok motiváció nyár növények torta kert élmények bontás komposzt meglepetés közösségi munkafolyamat menekültek komposztáló 2015 magaságyás fa anyag kertta

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr547969739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása