HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

Dobszerda!

2014.06.19. 09:39 Maja

2014. május 31-én hivatalosan is megnyitotta kapuit a GrundKert 2.0. közösségi kertecskénk. A megnyitó óta eltelt ugyan egy-két hét, mégis fontosnak tartom megemlíteni, hogy mennyire remekül sikerült a megnyitónk. Korábbi bejegyzésünkben már köszönetet mondtunk mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ilyen formában létrejöhetett a kis kertecskénk, illetve azoknak is, akik a megnyitó szervezésében bármilyen módon részt vettek (hoztak szörpöt, rágcsát, növénykét és adományt, stb).

Az elmúlt hetekben folytatódott a sürgés-forgás a kertben, megtartottuk első hivatalos közgyűlésünket, ahol a kerthasználat, illetve a közösségi lét alapszabályainak lefektetése mellett megválasztottuk azokat a lelkes kerttagokat, akik a komposztálásért, a programszervezésért, a blogírásért és fényképezésért, illetve egyéb fontos tevékenységekért felelnek. A jövőben ugyanis amellett, hogy rendezgetjük saját kis portánkat, szeretnénk megnyitni kapuinkat a nagyközönség felé is, különféle hasznos programokkal ténylegesen megvalósítani a közösségi kertből a "közösségi" célt. Konkrétumokkal még ugyan nem szolgálhatok, de lesz itt komposztgyűjtés, különféle oktatások is tervben vannak, emellett - amennyiben ötletetek, észrevételetek van - szívesen várjuk a ti véleményeteket, illetve javaslataitokat a programok tekintetében (is).

Egyik kedves kertészünk, Sára már tartott egy rövid kis gyorstalpalót a kezdő kertészeknek a palántázásról, illetve egyéb gyakorlati tudnivalókról, amit ezúton is nagyon köszönünk neki! Aki esetleg lemaradt róla, vagy akár nem is hallott, de érdekelné, akkor 2014. június 23-án (hétfőn) este 18:30-tól ismételten lesz egy kis beszélgetés, ahol Sára örömmel válaszol a kérdésekre és ahol mindenki megoszthatja tapasztalatait, tippjeit, illetve bevált gyakorlatát is!

És hát közösség lévén meg is szerveztük első - és reményeink szerint hagyománnyá váló - "Vajaskiflizés" összejövetelünket, ahol a lelkes kerttagok és barátaik otthonról hozott finomságokkal piknikeznek együtt. Bár egyelőre nem tudtunk sok saját termesztésű növénykét felhasználni az eseményen, de a piknik célja annak bemutatása is, hogy mennyivel színesebbé, érdekesebbé és finomabbá tehető az a bizonyos vajas kifli saját terményeink felhasználásával. Reméljük, hogy a nyár közepén már a kertben termesztett paradicsomok, paprikák, hagymácskák és egyéb finomságok is felkerülnek a "Vajaskiflizés" étlapjára. 

Elkezdődött tehát a közösségi élet a GrundKert 2.0-ban, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom, mit tartogat számomra a következő összejövetel! Addig is megtaláltok minket a Facebook-on, illetve hozzászólásaitokat várjuk természetesen itt a blogon is!

Update: 2014. június 22-én (vasárnap) 16:00 órától lelkes kis városi méhészek látogatnak a kertbe, lehet kérdezni, barátkozni, információkat szerezni! Gyertek sokan! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr476380167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása