HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

VÁROSI KERTÉSZEK – RIPORTSOROZAT

2015.09.06. 00:53 kingha

Mindenki egyéni kérdéslistát kap a városi kertész sorozatban, de a Nagyiét rendesen elpakoltam a gépen, mert ugye rend a lelke mindennek. Pedig már egy jó másfél hónapja megvan valahol ... ám ma reggel, miután belefutottam, elküldtem kitöltésre, nekifeküdtem rendesen átnyálazni a régi képeket, meg az újakat, és rádöbbenetem milyen értékes-érdekes emberke mozog köztünk. 

szulinap5_1.jpg

Születésnap a Grundk3rtben - nagy titokban készültek a 68-ra

Ha kell munkairányító, simán megmondja hova és hogyan üsd be a szöget, s ha hezitálnál, még megküldi egy kis verbális megasszondjával is - oszt csak a helyére kerül minden estére. Raklap-pad tervező? Torrent-kérdés felelős? Léc-válogatási koordinátor? Új szavakat terítő guru? (dzsondér - testvéreim, dzsondér). De ugyanakkor nevetgélő rendfelelős, határozott véleményű elektromos cigi szakértő (ez a része a legfélelmetesebb!), kora esti beszélgető partner, de ha kell akkor csendben veled bambulja a tüzet ... ja és az éneklésben sem semmi. Elmagyarázza, hogyan kell beosztani az élet adta napidíjat, tud kerti törpét ültetni, és van egy varázspálca szerű valamilye, amivel hadonászik és pippant belőle néha. A görkoris történetet meg már elő sem veszem, mert ellopta a szombat esti showt a Grundtvigos beszámoló napján. 

És hogy akkor esetleg öregednénk? Valójában édesmindegy, hiszen a lelkünk mélyén kölykök vagyunk és maradunk. Mert 6+8 - akárhogy is számolom ez csak 14 ... 

 Mutatkozz be: Nekünk csak Nagyon Nagyi a kertben – de csak pár napja tudtam meg, hogy valójában Matt Gabriellával beszélgetek nap mint nap a kertben. És miért épp a Nagyon Nagyi becenév? Idézlek: “ ... mert amikor a fészre jöttem még nem volt unokám és nagyon szerettem volna nagyi lenni. Ez, nem kis kívánság volt, amelyek általában viszonylag gyorsan teljesülnek, várnom kellett rá.”

Mikor csatlakoztál a Grundkertes közösséghez? - Tavaly csatlakoztam az FNB-sek által, amikor még csak alakulóban volt a kert. Csuda jó volt megismerni sok új embert.

Hogyan illeszkedik a kertészkedés az életedbe? -  Az életemnek az egyik alappillére lett ez a közösség.

Mit vetettél/palantáztál ebben az évben? - Idén már le is tettem arról, hogy saját ágyásom legyen, mert úgy éreztem, nekem elég a közösségi munka is, de később kértem egy magas ágyást, mert mégiscsak hogy néz ki, egy földnélküli kerttagság. :) Az ég tudja mi lesz a 4 darab paprika- és 4 darab paradicsom palántámból, melyeket kb. másfél hónapja ültettem el, bár ha úgy vesszük minden kérdésemre, bajomra van szakember,aki tud segíteni. A büszkeségem, egy 5 centis paprika, és már találtam virágot a paradicsomon. :D

A kerti törpém  akit kb. 1 hónapja "ültettem", köszöni jól van, de idén már nem fog sem szaporodni, sem pedig termést hozni. :D

Milyen kertészeti kihívásokkal találkoztál a Grundkertben? - Kertészeti kihívás??? Ne viccelj! Ahhoz kert is kellene. :D Félretéve a viccet idén nincs számomra kihívás, mert sajnos nagyon későn készültek el a magas ágyások.

Hogy érzed – közösség vagy inkább kert egy közösségi kert? - Nekem a kert 90%-ban a közösséget jelenti és a maradék 10% az pedig a termények miatti örömet.

Élményeid a kertből? Bár egyet, kettőt mesélj el nekünk - A kerti élményeimből, regényt lehetne írni, de itt most csak pár dolgot említenék meg, nem időrendi sorrendben:

A migráns gyerekekkel és szüleikkel való találkozás mély nyomot hagyott bennem. Itt és most köszönöm meg a lelkes tolmácsoknak,hogy tudtam velük beszélgetni. 

A születésnapom... te jóóó ég!!!  Megrendítő élmény volt és meglepődtem, hogy így tudtatok figyelni rám. Akkor gondoltam azt, hogy van egy második családom is, gazdag vagyok, másnak egy sincs.

Az is szuper volt, amikor titkolóztunk Gibbon előtt nehogy rájöjjön, milyen csuda meglepit készítettünk neki. "Halálra" izgultuk magunkat. Sorolhatnám még, de a blog terjedelme véges.

Rajtad keresztül egy ezer idegen egymillió forintot adományoz a kertnek - avval a feltétellel, hogy te oszd el a legszükségesebbekre - mit tennél, mit vennél? - Ha rendelkezhetnék 1 millával,amit a kertben használhatunk fel, egy millió helye tudnék felsorolni,de hogy a három számomra legfontosabbat említsem:

Bevezettetném a vizet.

Építtetnék egy nagy sátort, ahol rossz idő esetén is tudnánk sokan összegyűlni.

Szigorú tanárt fogadnék Dia mellé, aki nem engedné, hogy megbukjon az iskolában.

Egy kerti kívánság a jövő évre - Azt kívánom a kertnek, hogy még sokáig ezen a helyen tudjunk maradni és hogy a kerttagok mindegyike legyen aktív, másokra figyelő empatikus ember, mert csak így tudunk bármilyen jövőbeli megpróbáltatást elviselni. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: esemény élmények megnyitó munkafolyamat magaságyás kerttagok

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr427763672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása