HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

GRUNDK3RT - Madarak, Fák és Birtokbavétel napjai

2015.05.20. 00:00 kingha

Május 10 - az első munkanapunk a Grundk3rtben, immáron új helyen az Apáthy István utca 16 szám alatt.

[szerkesztői kiegészítések - természetesen voltak előzmények -  Hajnali indulással startolt a kerti munka, mivel bedobozolva érkeztek meg a karók a parcella kimérős munkához, köszönet érte Szakács-Pancea Margitnak és Kovács Jozsónak. 10 körül Gibbonnal közösen elhelyezték a fa alatt a kis kerti törpét, hogy ne az "üres kertbe" érkezzünk. A filmes csapat 11 körül találkozott Gibbonnal majd szépen végigsétálva a környéken felvették a vágóképeket a környékről és a régi kertről.]

gibbon.jpg

Dobozolt munka - várt ránk 

torpe.jpg

Berta-féle kavicsok [lehet nem is Berta festette?] és a kertünk kerti törpéje

És akkor innen indul a beszámolóm :) 

A 13 órára meghirdetett találkozóra igyekezve már a kertszomszéd utcában belefutottunk Gibbonba és a német filmes stábba, a kertkapu előtt pedig Bertába. Alig cihelődtünk be a juhar alá már tárult a kapu és megérkeztek Vikiék Vendellel és a lila labdával, majd Julcsa - majd Réka és Szabolcs a nagy fekete nyúllal, Nagyi, Judit a csuda kendőjével, Orsi a vörös hajával - Pindi és a többiek.

Előkerült a kert alaprajzával, meg a mérőszalag, a karók majd a sütik és A TORTA [köszönet érte Takács Vikinek]. A fiúk áthozták az egyetlen "még létező" asztalunkat a Gólyával szemközti telekről, majd beindult a parcella kimerő agyalás. 

Berta átírta a kert címerét, ezt természetesen filmre vették - Julcsa és a földmérők nekifeküdtek akkurátusan lemérni és kimérni a jövendőbeli parcellák területet, közben meg a nép kavicsot gyűjtögetett és szépen kirakta a parcellák szegélyét, amolyan népművészeti munkaterápiás jelleggel.

Egy ünnepélyes megnyitót is összehoztunk, ami arról szólt, hogy Pindi, Sára és Berta egyesült erővel elhelyezték az új táblát/kert címert a kertkapun, mi pedig katonás csendben felsorakoztunk és végignéztük a folyamatot. Kattogtak a képek, lágyultak a szívek - hiszen megható volt látni, hogy lassan sikerült összehozni a harmadik kertet. 

Természetesen minden mozdulatunkat követte a kamera, többszörös - "Ismételjük meg még egyszer a mozdulatot, mert elment a nap!" felkiáltással.

A tortának és a süteményeknek hamar a végére értünk és a kert cinege távlatból is remekül fest. 

A továbbiakban meg beszéljenek helyettünk is a képek. 

kertkapu.jpg

Kertkapu stábbal körítve 

duma.jpg

Agyalás a munkamenetről 

oda.jpg

Hova is kerüljön az asztal? 

torta.jpg

Viki és a csoda finom torta 

torta2.jpg

Egy kis ünnepi beszéd a torta fölött

szalag.jpg

Centizés, tanácskozás, centizés, madzagolás, tanácskozás - 

sokan.jpg

Kerti nyüzsgés cinege távlatból - kavicsokkal megszórva 

orulnek.jpg

A stáb  a háttérben velünk örül a tortának 

csale.jpg

Íme a Julcsa által megálmodott hálózat. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr577470990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása