HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

Elmaradt bejegyzések sorozatából

2015.09.23. 15:48 kingha

Sajnos néhány eseményről nem sikerült külön posztot írni, ezért úgy döntöttem, hogy egy-két-három... hosszabb beszámolóban összefoglalom a sok apróságot ami a kertben történt a nyáron - s habár főleg születésnap fronton teljesítettünk, mégis volt egy remek kánikula-vihar-sár fémjelezte kert megnyitó ünnepségünk is. A történéseket és a képeket a tagok facebook posztjaiból "loptam" - és ezúton is köszönöm minden aktívan posztoló kerttagnak, hogy mindent olyan pontosan, naprakészen és realistán dokumentált.

És akkor következzenek nagyon nem kronológiai sorrendben az apró történések:

Augusztus 27. * Gibbon és Margit szülinapja

Mióta lett víztárolós lehetőségünk, külön programmá vált a locsolás megszervezése, hiszen első körben meg kell tölteni a hordókat a tűzcsapról, majd a hordókból lehet kannával locsolgatni. Minden felnőttgyerek álma a "tűzoltó-locsolós" játék, ami kemény munka a valóságban [nehéz meló megemelni egy tűzoltó tömlőt, hát még hátra talicskázni!] és komoly fedőtevékenységgé avanzsálható, mondjuk egy kerti meglepetés buli esetében. Az előkészületek során - Gibbont hátrazavarták, hogy a tűzoltó tömlős hadműveletben segédkezzen, míg a faház környékén mi, a népek serényen díszítettünk, fellufiztunk, és megterítettünk. Hogy mégis mennyire gyorsan lehet lufit fújni? hát az idő szorításában nagyon jól megy, csak bírja az ember tüdővel, a lufi meg lelkierővel -  de azért jó pár darab szépen hangosan eldurrant és ezt hátul nem is nagyon tudták mire vélni. Közben megérkezett a csidicsudi meglepi-torta és az ünnepeltek - akiknek rendesen elkerekedett a szemük, hogy jééééé - akkor ezt itt mind nekem? és most? és titokban? Sőt, még az is sikerült elérni, hogy Margit ne tudja megközelíteni az asztalt, ahol az ő titokzatos sajttortája leledzett. A hangulat emelkedett volt - felnőtt és kölyök pezsgővel fűszerezve, és igen, mindenképpen megérte titokzatoskodni :). 

Képek az eseményről alább. 

Augusztus 17. - komoly eső zúdult a kertre - kissé deformálódott a kapu és rendesen megnyomorodott az esővíz hordónk, de a probléma hamar megoldódott. Aznap délután gondolom az eső előtt megtörtént az első hivatalos Grundkertes dinnyeszüret, Czabán Réka és Benedek Szabolcs parcelláján. Jávor Sára közben felhívta a figyelmet, hogy sajnos repednek a paradicsomok és támadnak a penészek - szerencsére csak néhány emberkét érint a probléma, mert ebben az évben talán csak 5 parcellán termett paradicsom bőségesen.  

Auth Gábor facebook-os bejegyzését mellékelem: "Budapesten mindössze egy óra alatt (18:40 - 19:40 között) 83,3 mm csapadék zúdult le, ami azt jelenti, hogy minden egyes négyzetméterre 83,3 liter eső hullott." Azaz parcellánként most kapott a kert ~800 liter vizet... ti mennyit szoktatok locsolni? - én már nem mertem utána számolni a víznek sem literben sem kilóban - csak a sárt és a latyakot vizionáltam egész délután. Természetesen a környező utcákon állt a víz, mert ugye sosem vagyunk eléggé felkészülve az özönvízre. 

Augusztus 12. - megérkeztek a zöld vándor poloskák - első jelző Rácz Julcsa - Következzenek a pánikkeltő képek, csak 18-as karikával és csak kertészeknek! 

Folytatás következik - kertmegnyitó buli, szülinapi buli a lá Nagyon Nagyi - és a Grundtvigos beszámoló görkorcsolyás különszáma. 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó esemény torta poloska élmények meglepetés kerttagok

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr207811806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása