HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) Gólya (3) gólya (2) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

betontavasz

2012.03.18. 11:32 Grundkert

 

Közösségi kertet létesítünk a Corvin-sétány végében. A teljesen nagyvárosi környezetben, a lakótelep és a Grund Hostel közötti talpaltnyi zöldfelületen vágunk bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Múlt vasárnap a Grund egyik közösségi terében palántáztunk tojástartóba, és közben az ötletgazda Keszthelyi Zsuzsival beszélgettünk  a kezdetekről:
 

2003 óta Védegyletes vagyok, azelőtt meg Rügyecskés voltam, az is itt volt a nyolcadik kerületben. Egy "ember- és környezetvédelmi" alapítvány.

Jó, de egyáltalán hogyan lettél te ilyen öko-arc?

Biztos a szüleimtől, sokat jártunk kirándulni, meg táncház-mozgalmárok ők, talán onnan jött ez a szemlélet. Aztán pár barátommal akartunk valami értelmeset csinálni és találkoztunk a Rügyecskékkel, akkor Föld Napját szerveztek, Víz Napja Fesztivált, ez a 2000-es évek eleje, meg ők kezdték ezt a visszaváltható fenyőfa akciót. Ez volt az első akció, amiben részt vettem.

 

 

 

 

Másfél éve költöztem ide, a Grundra, már akkor láttam benne fantáziát. Érdekes hely, itt van a nagyon modern lakópark mellett, a nagyon sok hagyománnyal rendelkező nyolcker közepén. Már ők is gondoltak ezen a kert-dolgon, csak nem volt rá kapacitás. Nagyon nyitottak, az első ötletrohamban már tyúkokról meg méhészkedésről tervezgettünk. Aztán megláttam ezt a fővárosi pályázati kiírást, zöldterületek létrehozásáról, amit megnyertünk, ez ad egy kis lendületet a kert kialakításához.

 

 

A Grundkert minden érdeklődőt szeretettel vár!

 


 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr64323525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsub 2012.05.16. 10:14:22

Az ecetfa (Rhus typhina v. Rhus Hirta) nem ugyanaz, mint a bálványfa (Ailanthus altissima).
Az ecetfa hasznos dísznövényünk, 3-5 m-re nő; a bálványfa gyomfa, amit szinte lehetetlen kiírtani, hazai fajokat is kiszorít. 15 m-re is megnőhet.
Ha jól lattam az egyik felvételen egy hatalmas bálványfa van, amit a helyi fajok között mutatnátok be ecetfaként. Nézzetek utána, nem ugyanaz a két fa. Csemete korukban nagyon hasonlítanak, de vannak jól elkülöníthatő jegyeik.
Részletek itt:
www.youtube.com/watch?v=IWIZBTDZ2AY
süti beállítások módosítása