HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

Képes beszámoló az elmúlt hetek munkáiról

2015.06.17. 13:43 kingha

Lassan belerázódunk a kerti életbe. Első körben kipakoltunk a Gólya pincéjéből, majd mindent bepakoltunk egy fehér furgonba, fotókkal dokumentálva a helyzetet. Majd a kertben kipakoltunk és beindult a legkeményebb sztahanovista hétvége. 

Szombat-vasárnap közös munkával és valamennyi sör elfogyasztásával egy igen hosszú nap alatt felépült a faház, amit előzetesen talán egy napig lapátolva, nevetgélve alapoztunk. A faház építése alatt a lányok tereprendeztek, elhordták a rönköket és a gombakomposztos zsákokat, majd előkészítették a méh-virágos ágyások alapját a régi kertes gumibroncsokból. A faház belső csinosítgatása remekül sikerült, az oldalsó falakra kerti szerszámtárolókat varázsoltak ügyeskezű barkácsolók, a kiszuperált szekrények pedig kis bütykülés után mint nyitott polcok szolgálják majd kerti mindennapjainkat. 

Természetesen a közösségi élet központi részen elkészült a tűzrakó hely is, de még nem avattuk fel. 

Rendes kertész nem bír magával és ültet, így népesültek a parcellák növényekkel, főképpen paradicsommal és paprikával, meg a vadul kihajtott krumplitövekkel. 

A *wildlife management* keretén belül a méhek tanyáján magasított virágágyat álmodtunk, a virágokat magasság szerint rendezve a már előkészített gumiabroncsokba *álmodtuk*. Én meg mosolygó szívvel megváltam gang-rózsáimtól és örökre beköltöztettem őket a kertbe.

A méhek számára még egy itatót is kihelyeztünk, hadd szokják a jó világot.

Később nagy esők vonultak végig a kerten, megoldva így a locsolási gondokat egy időre, de az eső egyúttal a tetőnk kisebb hibáira is rámutatott, amit az ügyeskezű fiúk gyorsan megoldanak a hetekben. Elsősorban az ereszt kell kijavítani, valamint a tetőt még le kell fedni molinókkal pontosan úgy ahogy az a tavaly volt. Elkezdődött a prekomposztáló megépítése is már csak ajtó, tető meg egyéb *apróság* kell hozzá - plusz egy szív alakú kivágás az ajtóra ... 

 Zárásképpen még egy zanazásított sztahanovista-sörös-munkás-galéria 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr307551236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása