Elérkezett a július eleje és a lelkes kis kertészek örömmel tapasztalják, hogy már most vannak olyan zöldségek, gyümölcsök, akik finom, érett terméssel örvendeztetik meg őket. Jelenleg nagy mángold lázban ég a kert, tessék hát egy vérbeli GrundKertes pesztó recept Kinghától! :)
Mángold-alap:
1. lépés: Végy mángoldot, céklalevelet, csalánt (ami ehető és zöld mehet!) - mosd meg rendesen és vágd fel apróra.
2. lépés: Olívaolaj és vaj keverékét melegítsd meg, ehhez add hozzá a mángoldot.
3. lépés: Sózd, borsozd, locsold meg egy kis balzsamecettel, reszelj bele egy kis szerecsendiót.
4. lépés: Szórd meg jó sok fokhagymával - ízlés szerint adhatsz hozzá apróra vágott zöld fűszereket (zeller, lestyán, petrezselyem, bazsalikom - embere válogatja mit), illetve különböző magokat is.
Az így elkészült fincsi pesztót eheted kifőtt bulgurral, kölessel, zabbal, hajdinával, vagy tönkölytésztával, de pizzafeltétként, vagy rétestöltelékként is kiválóan hasznosítható. Parmezán, más erős, aromás sajtok jól illenek hozzá. Na és persze egy jó korty pálinka! :P
Köszönjük Fetykó Kinghának a receptet és Takács Vikinek a képet! :)