HTML

GrundK3rt - Közösségi Kert a Apáthy István utcában

Mi nem métázunk, és játszunk fiktív háborúkat más bandákkal, hanem csak egy veteményeskertet hozunk létre a Grund Hostel mellett... ami most elköltözik a Bókay utcába, egy sokkal nagyobb telekre! UPDATE: 2015 január - tovább költöztünk az Apáthy István utcába, egy sokkal kisebb telekre, de ez sem szegte kertészkedő kedvünket sőt új erővel és kitartással varázsolunk zöld oázist a nyóckerben!

Címkék

2015 (1) 50 km-es diéta (1) alomszék (1) AlterNatív Hatalom (1) április (1) ásó (4) beszélgetés (2) biodiverzitás (1) Biodoboz (1) bioélelmiszerek (1) bogrács (1) bontás (3) bringa (1) cica (1) csákány (2) Debrecen (1) Debrecen Bike Maffia (1) dombágyás (1) élmény (2) élmények (13) emberek (1) environmental justice (1) esemény (14) faház (1) fák (1) fa anyag (2) film (1) filmvetítés (2) fotó (4) főváros (1) fűszer (2) gettho (1) gólya (2) Gólya (3) grund (8) grundkert klub (1) gyerek (2) hasznos (1) helyi (2) homok (1) ismeretterjesztés (1) jótékonykodás (1) kapa (2) káros (1) katica (1) kecskemét (1) kék (4) kerítés (3) kert (16) kertta (1) kerttag (1) kerttagok (12) Kisközösségek Átalakulásban (1) klub (4) költözés (5) komposzt (3) komposztáló (1) könyvbemutató (1) környezeti igazságosság (1) közösségi (9) közösségi kertek (1) közösségi kertek éjszakája (1) kulcslyukkert (1) Le Sauge (1) Machu (1) magaságyás (5) magbörze (2) magnet (1) média (5) megle (1) meglepetés (3) megnyitó (3) menekültek (2) messzelátó (3) motiváció (2) munka (6) munkafolyamat (4) művészet (1) növények (6) nyár (1) nyitott (1) ökopszichológia (1) palánta (1) pályázat (2) permakultúra (1) poloska (1) programok (1) riport (1) Sub Rádió (1) szeptember (1) talaj (2) tavasz (1) ted (1) torta (2) történet (1) tudatosság (1) tünet (1) utazás (1) vajaskifliparty (1) vendégposzt (1) világjáró (1) vörösingesek (1) zugló (1) Címkefelhő

Támogatóink

 

tamogato02_grund.jpg
tamogato03_wessling.jpg
tamogato04_futureal.jpg
tamogato05_cordia.jpg
tamogato07_betafence.jpg
tamogato08_budapest.jpg
tamogato06_kalapos.jpg
tamogato09_messzelato.jpg
tamogato01_susnyas.jpg

Joli egy szombatja

2012.05.10. 21:44 lsg404


Joli beszámolója a legutóbbi szombatról a Grundkerten:


 "5 óra után fogtam a komposztálható szerves hulladékot (értsd salátalevelek, hagymahéj, spárga héja stb.) és elvittem a Grundkertbe ( a közösségi kert, ahol van egy kis parcellánk). Zsuzsiék éppen kint voltak, fűszernövényeket ültettek, így csatlakoztam. Nagyon jó volt ott is a hangulat. Van egy új kertésztársunk, egy nyugdíjas néni, akinek az unokái már alig várják, hogy kertészkedhessenek a nagyi kiskertjében. 

Az én parcellámon kibújt minden amit eddig ültettem, retek, saláta, csicseriborsó és a csicsókának már a második hajtása is bújik. Most ültettem két tő kék krumplit is ( csak a héja sötétkék, belül  fehér).

Érdekes, hogy az emberek nem tudnak mit kezdeni egy ilyen dologgal a város közepén. A szülők akiknek a gyerekük beszaladt az ágyásokon keresztül a kertbe, teljesen pánikba estek, hogy most akkor mi lesz: "gyere azonnal onnan ki, nem szabad oda menni, ne ott gyere, ne mássz oda, itt gyere, jaj ne itt, inkább itt" és a gyerek zavarodottan állt az ágyás közepén és fogalma sem volt mit tegyen :). Mások meg megállnak és nézik, hogy ez most micsoda. Főleg a kert két komposzkasa érdekli őket szerintem legjobban, mert nem sok ilyet lát az ember életében. Egy kissé illuminált állapotban lévő férfi kérdezte meg tőlünk, hogy az micsoda ott a közepén, mikor elmondtuk, hogy komposztkas, nem sokat segítettünk tisztázni a helyzeten, hiszen nem nem tudta, hogy az meg mi fán terem, úgyhogy röviden-tömören elmondtuk neki, hogy ide bedobjuk az olyan szemetet ami hamar lebomlik, pl a krumplihéj és egy év múlva föld lesz belőle. (ez egyébként nem 100% így van, de ennél érthetőbben nem tudtam volna elmondani)."

A teljes bejegyzés itt olvasható, benne a helyi terméket árusító Szatyor új helyéről, és további mosolygós emberekről. :)

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kert komposzt fűszer

A bejegyzés trackback címe:

https://grundkert.blog.hu/api/trackback/id/tr984501158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása